japon balığı ne kadar büyür |
Japon balığı besleyen hobicinin aklına gelen sorulardan biri "japon balığı ne kadar büyür" sorusudur. Malum akvaryum hacmi belli. Başımıza iş açmayalım :) Allahtan japon balıkları ne kadar uyumlu bir balık türü olduğunu bu konuda da ıspatlıyor. Nasıl mı? Okumaya devam...
Japon balığı yumurtası gözle zorla görülecek kadar küçüktür. Yumurtadan balığın önce kuyruğu çıkar. İlk zamanlar balık yumurtaya yapışıktır. İlk birkaç gün yumurtasından beslenir zaten. Sonra yumurtadan ayrılır ve serbest yüzüşe geçer. Sonra hızla büyümeye başlar.
Japon balığı ne kadar büyür sorusunun cevabı ortalama rakamlarla verilse de, aslında bu büyümeyi etkileyen çok sayıda etken vardır. Örneğin balığın genetiği, beslenmesi, bulunduğu akvaryumun koşulları bunlardan bazıları. Aynı akvaryumda doğup büyüyen ve tamamen aynı koşullara maruz kalan balıklardan bazıları kısa sürede boy atıp kocaman olurken, bazıları küçücük kalabilir. İşte bu genetik etkinin ve beslenmenin sonuçlarıdır.
Japon balıklarının ne kadar büyüyebileceğini gösteren çizelgeler vardır. Birtanesini aşağıda paylaşıyorum. Buradan balığın yaşına göre hangi boya erişebileceğini görebilirsiniz. Ama unutmayın! Bunlar ortalama rakamlar ve akvaryum koşulları, genetik ve beslenme çok önemli!
Japon balıkları ne kadar büyür |
Peki şimdiye kadar bilinen en büyük balık hangisiydi? Boyu kaç santimdi? Dünyanın en büyük japon balığı yazımızı okumak için tıklayın.
Gelelim japon balığının uyumluluğuna. Arkadaşlar japon balığının büyümesini ekileyen faktörlerden belki de en önemlisi akvaryumun boyutu. Çünkü eğer akvaryumunuz küçükse, japon balığı da ortama uyum sağlıyor ve büyümüyor. Eğer japon balığınızın hızlı büyümesini istiyorsanız, onu çok geniş bir akvaryuma koyun. Bu konu biraz tartışmalı aslında. Balığa iyi balıkdığı ve uzun süre yaşatıldığı sürece, küçük akvaryumda da boylanacağını söyleyenler de var. Ancak deneyimler akvaryum boyutunun önemli olduğunu söylüyor, bilginize.
En sağlıklı, hızlı boylanan balıklar sizlerin olsun :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.