Japon Balığı: Otomatik Balık Yemleme Makinası Tavsiyesi

Otomatik Balık Yemleme Makinası Tavsiyesi

Otomatik balık yemleme makinası tavsiyesi


Otomatik balık yemleme makinası tavsiyesi olarak yukarıda fotoğrafta gördüğünüz tipteki ürünleri verebiliriz. Bu tipteki ürünler hem maliyet olarak sizi fazla zora sokmaz, hem de ihtiyaç duyduğunuzda sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz, size problem çıkartmayan, siz yokken balıklarınızın sağlıklı bir şekilde yem almasını sağlayabilecek ürünlerdir. Akvaryum hobisine gönül veren birçok kişi bu tipteki cihazları sorunsuz bir şekilde kullanmakta ve memnuniyet ifade etmektedir.

Otomatik balık yemleme makinası tavsiyesi olarak bahsettiğimiz bu cihazlar Hailea, Warmtone Aqua magic gibi farklı firmalar tarafından üretilmektedir. Fiyatı ortalama 60tl civarı. Araştırarak daha ucuza da bulabilirsiniz.

Otomatik balık yemleme makinası nasıl çalışır?

Yeni bir balık yemleme makinesi alacaksanız, tabiki otomatik balık yemleme makinası nasıl çalışır konusu en ince ayrıntısına kadar bilmek istediğiniz konulardandır. Buyrun işte o en ince ayrıntılar:

Tavsiye ettiğim otomatik balık yemleme makinası 3 bölümden oluşuyor. 1) saat aksamı, 2) yem haznesi, 3) sıkıştırma mengenesi (yani cihazı akvaryuma tuttturduğunuz bölüm)


Otomatik balık yemleme makinası tavsiyesi

Saat aksamı cihazın ortasında gördüğünüz yeşil kadrandır. Ortadaki ok ve dairesel yeşil saat kadranı bildiğimiz duvar saati şeklinde sürekli döner. Üzerinde günü 24 saate bölen saat yazıları mevcut. Hangi saatlerde yem vermek istiyorsanız yukarıdaki fotoğrafta "3" rakamı ile gösterilen sağlı sollu 6 adet mandalı o saatlere yerleştiriyorsunuz. Yani gördüğünüz gibi bu cihazda 6 adet mandal var ve bu demek oluyor ki, bu cihazla günde 6 kere yemleme yapabilirsiniz. Örneğin siz sadece sabah 8 ve akşam 8'de yem vermek istiyorsunuz. Bu durumda mandallardan iki tanesini alıp, ortadaki saat kadranının kenarındaki çentiklerde saat 8 ve 20 hizasına gelecek şekilde yerleştirmelisiniz. Bu durumda cihaz sabah 8 ve akşam 8'de otomatik yemlemeyi gerçekleştirir. 

Çalışma mantığı şöyle; örneğin siz mandalı saat 8'e koydunuz. Bu durumda saat 8'deki mandal saat kadranı ile beraber dönmeye devam ediyor. Fotoğrafta "2" rakamı ile gösterilen bölümde bir buton var. Saat 8'e koyduğunuz mandal bu butonun hizasına gelince(yani saat 8 olunca) mandal butonu ittiriyor ve cihazın arkasındaki yem haznesi (yem haznesi aşağıdaki fotoğrafta "5" rakamı ile gösterilmiştir) saat yönünde bir tam tur dönüyor. Yem haznesinin yukarı bakan kısmında küçük ayarlanabilir bir açıklık var. Bu açıklık tam tur dönmenin tam yarısında aşağı tarafa bakıyor olduğundan bir miktar yem akvaryuma dökülüyor. Tur tamamlandığında açıklık tekrar yukarı bakar hale geliyor. Ayrıca "2" rakamı ile gösterilen butonu istediğiniz zaman elinizle hareket ettirerek de manuel yemleme yapabiliyorsunuz.

Otomatik balık yemleme makinası tavsiyesi

Cihazın yem haznesi fotoğrafta "5" rakamı ile gösteriliyor. Fotoğrafta "6" rakamı ile gösterilen ise yem haznesinin ayarlama çubuğu. Bu çubuğu sağa sola hareket ettirerek açıklığı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Açıklığı ne kadar azaltırsanız o kadar az yem verir, ne kadar artırırsanız o kadar çok yem verir. Yem haznesini granül yemle doldurup "up" yazısı üste gelecek şekilde yerine yerleştiriyorsunuz. Tabiki öncesinde "7" rakamı ile gösterilen bölüme pil takmalısınız. Cihaz 1 adet kalem pille çalışıyor.

Otomatik balık yemleme makinası boyutları fotoğrafta da gördüğünüz üzere 15x14x11cm.

Cihazın sıkıştırma mengenesi ise "4" rakamı ile gösterdiğimiz bölüm. Buradaki mengeneyi gevşeterek açıklığını artırıyorsunuz. Sonra akvaryumunuzun kenarına yerleştirip mengeneyi sıkıştırıyorsunuz. Yem haznesi suyun üstünde kalıyor. Böylece yemleme başarıyla gerçekleşiyor.

Otomatik balık yemleme cihazı ile ilgili sorunlar:

En sık karşılaşılan sorun şu; cihaz kaç yem atacak? Tabiki tam istediğiniz sayıda atmıyor. Örneğin siz her bir seferde 10 yem atmasını istiyorsunuz. Cihaz bir keresinde 8 tane atıyor, bir sonrakinde 13 tane, sonra mesela 9 tane, belki sonra 15 tane... Bunu önce bir kabın kenarına sabitleyip denemelisiniz. Açıklığı ne kadar yaptığınızda ne kadar yem atıyor bakmalısınız. İstediğiniz gibi olduğunda akvaryuma yerleştirmelisiniz. Benim tavsiyem normalde bir seferde 10 yem atıyorsanız mesela, cihaz 6-7 yem atacak şekilde ayarlayın. Böylece balıklarınız asla aşırı yemlenmez. Verilen yarı yarıya yem de balıklarınıza yeter zaten. Normal zamana göre daha az yemlemiş ama güvenle yemlemiş olursunuz. Fazla yem vermesin yeter. Az verse sorun olmaz.

Bir başka sorun nemlenme. Otomatik balık yemleme makinası ile çok uzun süre bu şekilde yemleme yaparsanız, yem haznesindeki yemler akvaryumun üstünde durduğundan nemlenebilir. Yem şişerse, yemleme azalabilir veya durabilir. 1-2 haftalık yemlemelerde bir sorun olmuyor. Ancak daha uzun süreli yemlemelerde böyle bir sorun olma ihtimali var.

Diğer sorunlar daha çok kişisel :) Örneğin pil mutlaka dolu olmalı. Pil biterse balıklar aç kalır. Cihaz doğru ayarlanmış, doğru yerleştirilmiş olmalı. Cihaz suya düşmemeli!


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.