Japon Balığı: Japon Balığı Yüzgeç Kanlanması

Japon Balığı Yüzgeç Kanlanması

japon balığında yüzgeç kanlanması
japon balığı yüzgeç kanlanması


"Japon balığı yüzgeç kanlanması" özellikle kırmızı olan balıklarda tanınması zordur ve japon balığı yüzgeç çürümesi hastalığı ile karıştırılabilir.

Japon balığı yüzgeç kanlanması, ilerleyen dönemde yüzgeçlerin yırtık pırtık bir görünüme sahip olmasına yol açabilir. Üstelik yüzgeçlerin yırtılmasına neden olacak bir travma olmaksızın.

Japon balığı yüzgeç kanlanmasının ciddi ve uzun süreli olduğu durumlarda sekonder bir mantar infeksiyonu da boy gösterecek ve yüzgeçlerde dikey olarak da yarıklar oluşacaktır.

Şiddetli yüzgeç kanlanması vakalarında Cyclochaeta adlı parazit de etken olabilir. Ancak japon balığı yüzgeç kanlanmasında parazitler öncelikli etken olarak düşünülmezler.

Japon Balığı Yüzgeç Kanlanması Nedenleri

Japon balığı immün sistemini zayıflatacak her şey yüzgeç kanlanmasına neden olabilir. Japon balığı yüzgeç kanlanması bir infeksiyon hastalığı hastalığı değildir ve balıktan balığa bulaşmaz. Ancak kötü su koşullarına bağlı ortaya çıktığı durumlarda aynı anda birkaç balıkta beraber görülecektir. Beslenme hataları yüzgeç kanlanması sebebi olabileceği gibi, akvaryum su sıcaklığının optimal sıcaklığın altında uzun süre kalması da bir neden olabilir.

Japon Balığı Yüzgeç Kanlanması Tedavisi

Öncelikle bu durumu ortaya çıkartan nedenleri düşünün ve akvaryum suyunuzun kalitesini sorgulayın. Gerekirse bir miktar su değişimi yapın. akvaryum temizliğine ve dip çekimlerine özen gösterin. 


Japon balığı yüzgeç kanlanmasını tedavi etmek için hastalanan balığınızı ana akvaryumdan ayırıp bir karantina tankına alın. En önemli nokta suyunun temiz ve taze olmasıdır. Bu nedenle ana akvaryumda tutmaya devam edecekseniz bile, mutlaka su değişimi yapın. Tuz banyosu yapabilirsiniz. Dengeli ve düzgün beslemeye özen gösterin. Ancak asla fazla yem vermeyin. Canlı yemlerle balığınızı cezbedebilirsiniz.

2 yorum :

  1. Japon balığı yüzgeç kanlanması olduğunda ben bunu direk hastalıklarla ilişkilendiriyorum. Hemen %25 su değişimi yapıyorum. Balığı yakından gözlmlemeye başlıyorum. Eğer yarın ya da öbür gün artış gösteriyorsa, ya da balık durgunlaşmaya, yem yememeye başlıyorsa, balığı hemen akvaryumdan çıkartıp, başka bir tedavi akvaryumun alıyorum. Balığın suyuna metilen mavisi ve antibiyotik ekliyorum. Bu şekilde 3-4 gün tedaviye devam ediyorum. Geç kalınırsa balık kaybedilebilir çünkü.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, yüzgeç kanlanması oldu. 2.gün arttı. 5.5 lt ye 10 damla metilen ekledim. (Kutusunda yaziyor miktari) 1 gun oyle kaldi. Simdi suyunu degistirdim. Yem yememeye başladı. Yemi yiyor ağzından çıkıyor tekrar. Ne yapmalıyım? 3 gün bu şekilde metlenle devam mı edeyim?

    YanıtlaSil

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.