Japon Balığı: Akvaryum Suyu Neden Sararır?

Akvaryum Suyu Neden Sararır?

Akvaryum suyu neden sararır


Akvaryum suyu neden sararır? Akvaryum suyu neden sarı olur? Akvaryum suyu neden renk değiştirir? Akvaryum suyu neden bulanık? Akvaryum suyu neden berrak değil? Hepsinin cevabı bu yazımızda!

Akvaryum suyu neden sararır sorusunun cevabını verirken durumu ikiye ayırmakta fayda vardır. Biri zararsız ve hatta bazı balık türleri için faydalı dahi olabilen akvaryum su sararmasıdır, diğeri ise tankın bakımsız ve pis olmasından ya da uygunsuz tank kurulumundan kaynaklanan gerçek bir problemdir.

Akvaryum suyu sararmasının nedenlerinden biri taninlerdir. Taninler doğal kanama durduruculardır. Akvaryuma odunlarla gelir. Eğer akvaryumunuzda dekorasyon amacıyla odun parçası, ağaç kökü, ağaç dalı vs bulunduruyorsanız, akvaryum suyunuz işte bu taninler nedeniyle sararır. Ne kadar yeni ağaç varsa akvaryumunuzda, suyunuz o kadar sarı olur. Bazı balık türleri, özellikle Güney Amerika türleri doğal ortamlarında yüksek tanin içeren sarı-kahverengi renkteki sularda yaşarlar. Akvaryum suyunuz taninler nedeniyle sarı ise, düzeltmek için bir şey yapmanıza gerek yok. Zaman içinde kendiliğinden düzelecektir. Sizi çok rahatsız ediyorsa su değişimlerini belki biraz daha sıklaştırabilirsiniz.

Akvaryum suyu neden sararır sorusunun bir diğer cevabı çözünmemiş organik karbonlardır. Eğer akvaryumunuzda agaç vs yoksa, akvaryum suyu bulanıksa, akvaryum suyu kötü kokuyorsa, balıklarınız hastalanıyor ya da ölüyorsa sorun çözünmemiş organik karbonlar olabilir. Bu hemen çözmeniz gereken önemli bir problemdir. Akvaryum suyunuzda çürümüş bitki artıkları görebilirsiniz. Bu problem yeni kurulmuş akvaryumlarda veya yem değişikliği yaptığınızda daha sık görülür. Filtrasyonun kötü olması, düzenli su değişimlerinin yapılmaması, ölen ya da çürüyen bitki artıklarının akvaryumda kalması, akvaryumda gereğinden fazla balık bulunması, gereğinden fazla yem verilmesi ve bir kısım yemin yenmeyip akvaryumda kalması gibi birçok faktör akvaryumda çözünmemiş organik karbonların oluşumuna sebep olabilir. Bu da akvaryum suyunda sarı-yeşil renk değişimine yol açar.

İlişkili Konu:
- Akvaryum Suyu Sararması Nasıl Geçer?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.