Japon Balığı: Japon Balığına Ispanak ve Bezelye Verilmesi

Japon Balığına Ispanak ve Bezelye Verilmesi

Haftada iki kere bezelye, ıspanak, havuç gibi sebzeler suda kaynatıldıktan sonra japon balığına verilebilir. Japon balıkları bu besinleri severek tüketirler. Ayrıca bu lifli gıdalar sindirim sistemlerine de çok yararlıdır. Kabızlığa bire birdir! Unutmayınız ki, sindirim problemleri ve kabızlık japon balıklarının hastalanıp ölmelerindeki önemli etkenlerden biridir.
Peki balığımıza bezelyeyi nasıl verelim? Öncelikle dondurulmuş veya konserveden ziyade taze bezelye tercih edin. Bezelyeleri su içinde içleri iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Kaynatma süresi yaklaşık 45 dakika ile bir saat arasındadır. Sonrasında bezelyeleri bıçakla ortadan ikiye bölün. Kabukları kolayca sıyrılacaktır. Kabuklarından ayırdıktan sonra yumuşacık olan bu bezelye tanelerini mutfak folyosu ile bir öğünde ne kadarını verecekseniz o kadar bölümler halinde ayrı ayrı paketleyin ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde saklayın. Örneğin 3 japon balığınız varsa, her biri 2 veya 3 bezelye tanesi içeren küçük paketler halinde derin dondurucuya atın. Vereceğiniz zaman buradan çıkarıp, buzunu çözdürüp ezerek verebilirsiniz. Haftada iki defa, balık başına 1 bezelye tanesi yeterlidir (kuyruk hariç 5-6cm bir japon balığı için).
Ispanak ve havucu da aynı şekilde suda kaynatıp soğuttuktan sonra ezerek küçük parçalar halinde verebilirsiniz. Aman parçalar çok küçük ve yumuşak olsun, balığımızın boğazına takılmasın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.