Japon Balığı: Japon Balığı Kaç Gün Aç Kalabilir?

Japon Balığı Kaç Gün Aç Kalabilir?

japon balığı yem yemeden kaç gün yaşar
Japon balığı kaç gün aç kalabilir


Japon balığı kaç gün aç kalabilir? Japon balığı ne kadar aç kalabilir? Japon balığı kaç gün aç kalır? Japon balığı kaç gün aç yaşar? Japon balığı kaç gün aç durur? Japon balığı aç kaç gün yaşar? Japon balığı açlığa kaç gün dayanır? Japon balığı açlıktan ölür mü? Japon balığı kaç gün yemsiz yaşar? Japon balığı yem yemeden kaç gün yaşar? Cevabı bu yazımızda!

Japon balığı besleyen herkesin aklına düşer bir gün bu soru. Tatile mi çıkıyorsunuz? Birkaç gün ya da birkaç hafta evden ayrılmanız mı gerekiyor? Ne yapacaksınız? Japon balığınız bu sürede ne yapacak? Gözünüz gibi baktığınız, en ince ayrıntısına kadar özenle bakımını yaptığınız japon balığınız açlığa kaç gün dayanabilir? Hmmm.. O halde okumaya devam...

Japon balığı normal şartlarda günde 2 kere ve her seferinde 2 dakika içinde tamamen tüketebileceği kadar yemle beslenmelidir. Fazla yem vermekten kaçınılmalıdır. Aksi halde balığınızı kaybedebilirsiniz. Unutmayın ki japon balıkları düşündüğünüzden çok daha az yeme ihtiyaç duyarlar ve açlığa da son derece dayanıklıdırlar. Japon balığı çoğu zaman açlıktan değil, aşırı yem yemekten ölür.

Japon balığı kaç gün aç kalabilir?

Japon balığı 2 haftaya kadar aç kalabilir. Tabiki çok geçerli bir sebebi olmadıktan sonra bu hobiye gönül veren hiç kimse böyle bir şeyi göze almaz. Ancak iyi beslenmiş, sağlıklı bir japon balığının 2 haftaya kadar aç yaşayabildiğini söyleyebiliriz. 

Tabiki bu süre kesin bir çizgi ile belirlenmiş net bir süre değildir. Çünkü balığınızın boyutuna, sağlık durumuna, genel beslenme durumuna, su sıcaklığına ve daha birçok etkene göre bu süre değişir. Örneğin su sıcaklığı daha yüksek olduğunda balığın metabolizması daha hızlı çalışır ve daha çok yeme ihtiyaç duyar. Su sıcaklığı daha düşük olduğunda ise balık metabolizma hızını azaltır ve daha az besine ihtiyaç duyar. Hatta sıcaklık 8 derecenin altına düştüğünde japon balığına yem verilmemesi gerektiği söylenir, çünkü japon balığı bu sıcaklık değerinin altında besinleri düzgün bir şekilde sindiremez.

Tatil veya bir başka sebeple japon balıklarınızdan ayrılmak zorundaysanız, birkaç günlük ayrılıklarda japon balıklarınızı gönül rahatlığıyla aç bırakabilirsiniz. Japon balığı birkaç gün aç kalabilir. Birkaç günlük açlık japon balıkları için hiçbir sorun oluşturmaz. Ancak açlık süresi uzadığında japon balığı strese girebilir. Bu nedenle sürenin iki üç günden daha uzun olduğu durumlarda balıklarınız için mutlaka başka bir çare düşünmelisiniz. 

Tatile giderken japon balıklarımı nasıl besleyebilirim?

1) Japon balığınızı güvendiğiniz birine emanet edin. Her gün sabah akşam eve gelip balıklarınıza yem versin. Kaç tane ve nasıl yem vereceğini anlatın. En güvenli yöntem şüphesiz budur.
2) Akvaryum otomatik yem makinesi alın. Böylece tatile giderken yemi makinenin haznesine doldurursunuz. Yem vermek istediğiniz saatleri ayarlarsınız. Makine o saatlerde otomatik olarak yem verir. Bu da gayet başarılı bir çözüm.
3) Tatil yemi alıp akvaryuma atabilirsiniz. Tatil yemi dediğimiz genelde tablet şeklinde olan, zaman içinde yavaş yavaş çözünen ve balıklarınıza uzun süre besin sağlayan yemlerdir. Ancak bu seçeneği pek tavsiye etmem. Hem suyu bozar, hem de nasıl ve ne kadar çözüneceği, balığınızın ne kadar yiyeceği biraz muammadır. Diğer iki seçenek daha makul ve başarılı.

Japon balığı kaç gün aç kalabilirJapon balığı yem yemeden kaç gün yaşar? Tatile giderken japon balığım nasıl beslenir? Artık cevapları biliyorsunuz!

İlişkili Konular:
- Japon Balığı 134 Gün Aç Yaşadı
Tatile Giderken Balık Bakımı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.