Japon Balığı: Japon Balığı Yumurtası Nasıl Olur?

Japon Balığı Yumurtası Nasıl Olur?

Japon balığı yumurtası nasıl olur? Japon balığı yumurtası nasıl anlaşılır? Japon balığı yumurtası rengi, japon balığı yumurtası nasıl bakılır? Japon balığı yumurtadan kaç günde çıkar? Tüm soruların cevapları bu sayfada.

Öncelikle japon balığı yumurtası nasıl olur sorusuna cevap arayalım. Japon balığı yumurtası rengi kehribar rengidir. Hafif transparandır, yani içi görünüyor gibidir. Beyaza dönmeye başlayanlarından genelde japon balığı çıkmayacağı söylenebilir. Birkaç japon balığı yumurtası fotoğrafı inceleyelim.

japon balığı yumurtası nasıl olur
japon balığı yumurtası nasıl olur? işte cevabı!

japon balığı yumurtası nasıl olur
japon balığı yumurtası

japon balığı yumurtası nasıl olur
japon balığı yumurtası (1 günlük)

Japon balığı yumurtadan kaç günde çıkar?

Genellikle japon balığı yumurtadan 5-7 günde çıkar. Dördüncü günden itibaren japon balığı yumurta içinde hareket etmeye başlar ve aynı anda japon balığı kalp atışları görülebilir. Yumurtadan çıktıklarında yumurta kesesini (yolk sac) yerler ve sonrasında kısa süre aralıklarıyla beslenmelidirler. Gereğinden az ya da fazla beslenirlerse ölürler.

japon balığı yumurtası nasıl olur
japon balığı yumurtadan çıkışı (oklar)

Japon balığı yumurtası nasıl bakılır?

Japon balığı yumurta yaptığında balıklarla yumurtalar birbirinden ayrılmalıdır. Çünkü japon balığı kendi yumurtası ve yavrusunu yer. Yumurtaları ayırdıktan sonra Sıcaklığı 24 derece civarında sabitlemek ve karanlık bir ortamda bekletmek, yumurtaların bulunduğu akvaryumu bir hava motoruyla iyice havalandırmak gerekir. Mantarlaşmayı önlemek için metilen mavisi kullanılabilir. Japon balığı yumurtası nasıl bakılır sorusunun cevabında en önemli nokta yumurtaların mantarlaşmasıdır. Bahsettiğimiz önlemler bunu engellemek içindir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.