Japon Balığı: Japon Balığı Akvaryumdan Atladı

Japon Balığı Akvaryumdan Atladı

japon balığı sudan atladı

Japon balığı akvaryumdan atladı. Ne yapmalıyız? Japon balığı çeşitli nedenlerle akvaryumdan dışarı atlayabilir. Peki böyle bir durumda japon balığı ne kadar canlı kalabilir? Japon balığı suyun dışında kaç dakika yaşayabilir? Ya da kaç saat yaşayabilir?

Japon balığı akvaryumdan atladığında, birkaç husus büyük önem taşır. Balık zemine düştüğünde ve çırpınması esnasında kendini ne kadar yaraladı? Kopan bir uzvu var mı? Bunlar çok önemlidir. Kopan bir uzvu olan ya da ciddi bir yaralanması olan japon balığının hayatta kalması zordur.

Bunun dışında japon balığının düştüğü zeminin taş, tahta ya da halı olması da çok şey fark ettirir. Taş ya da tahta gibi bir zemine düşen balık daha şanslıdır. Çünkü daha geç kurur. Halı gibi bir zemine düşen balık ise halı suyu hızla emeceğinden çabucak kurur ve hayatta kalma süresi daha az olur.

Bir başka etken ortam sıcaklığıdır. Akvaryum suyunun sıcaklığı ile ortam sıcaklığı arasında fark olması da balığın hayatta kalma süresini değiştirir.

Son olarak sizi en çok şaşırtacak bölüme gelelim. Japon balığı suyun dışında ne kadar yaşar? Kaç dakika? Kaç saat? Yukarıda saydığımız tüm koşullar belirleyici olmakla beraber, en uygun şartlarda japon balığı suyun dışında 5 saat, 7 saat, hatta 9 saat canlı kalabilir. Yanlış duymadınız. Japon balığı suyun dışında saatlerce canlı kalabilir. Eğer ki bir gün japon balığınızı akvaryum dışında yerde görürseniz, sakın ola ki ona hemen ölmüş muamelesi yapmayın. Saatlerce canlı kalabileceğini hatırlayın ve onu hayata döndürmek için elinizden geleni yapın.

Neler mi yapabilirsiniz? Cevabı "japon balığı ölmek üzere ne yapmalıyım?" başlıklı konumuzda!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.