Japon Balığı: Japon Balığı Kaç Derecede Yaşar?

Japon Balığı Kaç Derecede Yaşar?

japon balığı kaç derecede yaşar

Japon balığı kaç derecede yaşar? Japon balığı kaç derecede yumurtlar? Japon balıkları kaç derecede yaşar

Japon balığı kaç derecede yaşar sorusunun cevabı doğadaki japon balıkları için ve akvaryumlarımızdaki japon balıkları için farklılık gösterir. Doğadaki japon balıkları daha soğuk sularda yaşayabilirken, evcil akvaryum balıklarının toleransı daha azdır.

Japon balıklarının geniş bir su sıcaklığı aralığında yaşayabildiği bilinmektedir. Peki japon balıkları için en uygun sıcaklık kaç derecedir? Japon balıkları kaç derecede yaşar? Japon balığı kaç derecede çiftleşir? Japon balığı kaç derecede yumurtlar?

Japon balığı için en uygun sıcaklık değerleri 21 ila 26 derece arasındadır. Japon balığınız için ayarlamanız gereken su sıcaklığı sizin japon balıklarınızdan yavru almak isteyip istemediğinize göre değişir. Yavru almak istemiyorsanız, su sıcaklığını yıl boyu aynı seviyede tutabilirsiniz. Ancak yavru almak istiyorsanız, doğadaki mevsimlere göre değişen su sıcaklığını akvaryumunuzda taklit etmelisiniz. 

Japon balığı kaç derecede yumurtlar sorusunun cevabı ise şöyle verilebilir. Doğada japon balığı yumurtlama dönemi soğuk kış mevsimi sonrasında sıcaklıkların yükseldiği ilkbahar mevsimidir. Japon balığından yavru almak istiyorsanız kış mevsiminde akvaryumunuzun su sıcaklığını düşürün. Peki japon balığı en düşük kaç derecede yaşar? Sıcaklığı ne kadar düşürelim? Şaşırtıcı ama 10-12 dereceye kadar su sıcaklığının düşürülebileceği belirtiliyor. Hatta çok yavaşça düşmek şartıyla, japon balığının suyun donmasına yakın sıcaklıklara kadar düşük sıcaklıktaki sularda dahi canlı kalabildiği söyleniyor. Ancak bu konuda dikkatle hareket etmenizi, tedbiren bahsi geçen bu düşük sıcaklık değerlerinin çok daha üstünde kalmanızı ve ani sıcaklık değişimlerinden kaçınmanızı öneririm. Ani sıcaklık düşüşleri çeşitli hastalıklara sebep olabilir. Sonrasında baharda sıcaklığı kademeli olarak 20-23 dereceye çıkarın. Japon balığı kaç derecede yumurtlar sorusunun cevabı burada gizlidir. Sudaki sıcaklık artışı japon balığı için üremeyi tetikler. Yavru almak gibi bir isteğiniz yoksa japon balığı su sıcaklığını yıl boyu 23 derece civarında tutabilirsiniz.

Japon balığı için en yüksek sıcaklık nedir diye baktığımızda, japon balığının 30 derece ve daha yüksek sıcaklıklarda strese gireceğini ve bu sıcaklık değerlerinin uygun olmadığını söylemeliyiz.

1 yorum :

  1. Emeğinize sağlık. Bloğuma da beklerim: https://orjnl.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.