Japon Balığı: Red Cap Oranda Aslanbaş Japon Balığı

Red Cap Oranda Aslanbaş Japon Balığı

red cap oranda aslanbaş japon balığı (resim 1)
red cap oranda aslanbaş japon balığı (resim 2)

Red cap oranda aslanbaş japon balığı aslında yanlış bir isimlendirmedir. Şöyle açıklayabiliriz. Bilinen japon balığı varyeteleri arasında red cap oranda japon balığı ve aslanbaş japon balığı iki farklı varyete olarak yer almaktadır. İki varyete zaman zaman birbiriyle karıştırılır. Renk benzerlikleri durumunda, yani aslanbaş japon balığının başının tepesi lokal olarak kırmızı renk içerdiğinde bu red cap oranda ile karıştırılır. Bu karışıklığın bir başka nedeni de ülkemizde red cap orandanın altınbaş japon balığı olarak isimlendirilmesidir. Altınbaş-aslanbaş karmaşası da bu karışıklığa katkıda bulunmaktadır.

Aslında red cap oranda ile aslanbaş japon balığı ayrımı son derece kolaydır. Çünkü red cap oranda japon balığı sırt yüzgeci bulundururken, aslanbaş japon balığında sırt yüzgeci bulunmaz. Buna göre resim 1 aslanbaş japon balığı varyetesine girer. Resim 2 ve resim 3 ise red cap oranda yani altınbaş japon balığı varyetesindendir.

Red cap orandada beyaz bir vücut ve baş üstünde kırmızı kep vardır. Aslanbaş japon balığı ise sırt yüzgeci olmayan, yuvarlak vücutlu ve kafasının tamamını kaplayan iyi gelişmiş bir başlığı bulunan japon balığı varyetesidir.

Son olarak bir kez daha vurgulamak gerekirse, red cap oranda aslanbaş japon balığı diye bir varyete yoktur.

red cap oranda aslanbaş japon balığı (resim 3)




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.