Japon Balığı: Japon Balığı Neden Şişer?

Japon Balığı Neden Şişer?

japon balığı karın şişmesi
Japon balığı neden şişer


Japon balığı neden şişer? Japon balıklarının karnı neden şişer? Cevabı bu yazımızda!

Japon balığı neden şişer sorusunun birkaç cevabı olabilir. Kabızlık, yumurtlama dönemi ve çeşitli hastalıklar japon balığı neden şişer sorusunun cevabı olabilir.

Kabızlık japon balığı karnının şişmesine neden olabilir. Özellikle fancy japon balıkları olarak tabir edilen aslanbaş, ranchu, oranda, teleskop, fantail, veiltail gibi yuvarlak gövdeli japon balıkları kabızlık sorunu yaşamaya daha meyillidir. Kabız olan japon balığının anüs bölgesinden uzun ip şeklinde dışkısı sarkar. Karnı şişer. Yüzme problemleri yaşayabilir. İlerleyen durumlarda hiç dışkı çıkarmayabilir. Japon balığı kabızlık durumunda balık haşlanmış ıspanak ve bezelye ile beslenmelidir. Hatta japon balıklarının normal diyetinde de haftada 2-3 defa bu besinler bulunmalıdır.

Japon balığı neden şişer sorusuna bir cevap da dişi japonlar için yumurtlama dönemidir. Uygun koşullar sağlandığında yetişkin erkek japon balığının da varlığında dişi japon balığı karnı şişer, yumurta dolar ve bir süre sonra da yumurtlama gerçekleşir. 

Japon balığında obezite sorunu da japon balığı neden şişer sorusunun cevaplarındandır. İnsanlarda olduğu gibi, japon balıkları da besinlerle aldıkları kalori egzersizle veya bazal metabolizma ile yaktıkları kaloriden fazla olduğunda fazla kilo alırlar ve obezite problemi ile karşı karşıya kalırlar. Bu yüzden hep söylediğimiz gibi japon balığını az ve sık beslemelisiniz.

Japon balığı neden şişer sorusunun hastalıklarla ilişkili bir cevabı da vardır. İnfeksiyonlar ve tümörler de japon balığı karnı şişmesinin sebeplerindendir. Japon balığının iç organlarında bir infeksiyon veya fonksiyon bozukluğu olduğunda karnı şişer. Japon balığı dropsy hastalığında japon balığı karnı şişer. İnfeksiyon ve beslenme bozuklukları bu tabloya sebep olabilir.

Tüm bunların dışında inci gövde japon balığı varyetesinde karakteristik özellik olarak şişkin bir vücut mevcuttur. Hobiye yeni başlayanlar bunu hastalıklarla karıştırabilir.

Japon balığı karnı şişti ters yüzüyor diyorsanız eğer, mutlaka aşağıdaki konuları inceleyiniz.

İlişkili Konular:

1 yorum :

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.