Japon Balığı: Japon Balığı Renk Değişimi

Japon Balığı Renk Değişimi

goldfish colour ile ilgili görsel sonucu
japon balığı renk değişimi

Japon balığı renk değişimi, japon balığı renk değiştirir mi? Japon Balığı renk değiştirdi, japon balığı renk solması, japon balığı renk yemi. Japon balığının rengi neden solar? Hepsi bu yazıda!

Japon balığı renk değişimi japon balığı renk solması, beyazlaşması ya da japon balığı renginin canlanması şeklinde olabilir. 

Japon Balığı Renk Değişimi Nedenleri


  • Yetişkinlik dönemi: Japon balığı doğduğunda kahverengi-gri renkte iken, yetişkinlik döneminde gerçek rengini alır.
  • Diyet: Japon balığı renk yemi adı altında piyasada satılan birçok yem vardır. Astaksantin adlı maddeyi içerenler özellikle kırmızı ve tonlarını kazandırırlar.
  • Güneş ışınları: Japon balığı renk değişiminde belki de en etkili faktördür. Günün belli bir saatinde güneş ışığını alan japon balığı renkleri daha canlı olur. Hep karanlıkta kalan japon balığı için renk solması kaçınılmazdır.
  • Kötü su kalitesi: Japon balığı renk solması nedenlerindendir.
  • Hastalıklar
  • Genetik

1 yorum :

  1. Benim balıklardan biri aldığımda gümüş gibi bir renkteydi. Zamanla turuncuya dönüştü. Balıklar renk değiştirebiliyor tabi. Özellikle japon balığı renk değişimi için güneş ışığı çok önemli diyolar. Ama renklerin canlılığı için o sanırım. Benim akvaryum son birkaç aydır daha fazla ışık alan bir yerde duruyor. Açıkçası renklerinde bir değişim görmedim. Fazla ışık bol bol yosun yapıyo o kadar. Tabi bu benim gözlemim.

    YanıtlaSil

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.