Japon Balığı: Japon Balığı Uyur Mu?

Japon Balığı Uyur Mu?

japon balığı uyur mu
japon balığı uyur mu

Japon balığı uyur mu sorusu japon balığı besleyen herkesin aklına gelen bir sorudur. Japon balığı uyur mu sorusunun cevabı, tam olarak bizdeki gibi olmasa da, evet uyur. Gün içinde, özellikle ışıkların loşlaştığı zamanlarda ya da tamamen karanlığın bastığı zamanlarda japon balığı da akvaryumunda iyice hareketsizleşir. Genelde dibe çöker ve çok az hareketli ya da tamamen hareketsiz durur. İşte bu an japon balığının uyuma anıdır. Buna tam olarak bizdeki gibi uyuma denemez belki ama bir çeşit dinlenmedir ve japon balığı uyur mu sorusunun cevabı budur.

Japon akvaryumunuzun ışıklarını ve evinizin ışıklarını tamamen söndürdüğünüzde, yani tam karanlık bir ortam sağladığınızda, japon balığı yavaş yavaş uyku moduna geçer. Birkaç saat sonra, gece kalktığınızda mesela, aniden ışıkları açarsanız, japon balıklarının dipte ya da suyun herhangi bir yerinde hareketsiz durduğunu göreceksiniz (videoyu inceleyin). Bu hareketsiz ya da az hareketli durum birkaç dakika devam eder. Japon balığı uyanma sürecindedir. Yaklaşık 5 dakika sonra ise japon balığı tamamen uyanmıştır ve yeniden akvaryumda oradan oraya yüzmeye başlar.

Japon Balığı Gözü Açık Mı Uyur?

Evet japon balığı gözü açık uyur. Çünkü japon balığı gözünü kapatamaz. Çünkü japon balığının göz kapağı yoktur. Gün içinde de, dinlenirken de, uyurken de, japon balığının gözü hep açıktır.

Japon Balığı Gece Uyur Mu?

Japon balığı gece uyur. Geceden kasıt illaki saat olarak değildir. Karanlık olduğunda japon balığı uyur. Ancak japon balığının da bir günlük ritmi vardır. Japon balığının sağlığı için bu ritmin bozulmaması gerekir. Bu yüzden gece olduğunda akvaryumunuzun ışıklarını mutlaka kapatınız ve akvaryumunuzun tamamen karanlıkta olmasını sağlayınız. Bu balıklarınızın uyuması ve dinlenmesi için gereklidir.

Japon Balığı Nasıl Uyur?

Japon balığı yan yatarak ya da ters dönerek uyumaz. Normal yüzdüğü haliyle hareketsiz kalarak ya da dibe çökerek uyur. Bu da loş ve karanlık ortamda olur. Eğer japon balığınız normal zamanlarda da hareketsizse, sürekli dibe çöküyorsa, yan yatıyor ya da ters dönüyorsa bu uyuduğu değil hasta olduğu anlamına gelir.


japon balığı uyur mu

Japon balığı uyur mu? Artık biliyorsunuz...

3 yorum :

  1. Beninkiler suyun orta kisminda uyuyor

    YanıtlaSil
  2. Benimki suyun ortasında sadece alt yuzgecini hareket ettiriyor

    YanıtlaSil
  3. Benimki dipte kuyruğu yukrı kafası aşağı bakacak şekilde dik bir şekilde uyuyor

    YanıtlaSil

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.