Japon Balığı: Japon Balığı ve Kaplumbağa

Japon Balığı ve Kaplumbağa

Japon balığı ve kaplumbağa
Japon balığı ve kaplumbağa


Japon balığı ve kaplumbağa, kaplumbağa ile japon balığı beraber yaşar mı? balık ile kaplumbağa aynı akvaryumda olur mu? Japon balığı ile kaplumbağa yaşar mı? Hepsinin cevabı bu yazımızda!

Japon balığı ve kaplumbağa beraber yaşar mı sorusunun cevabını peşinen verelim. Hayır yaşamaz. Daha doğrusu japon balığı ve kaplumbağanın beraberce beslenmesini asla önermem. Kaldı ki, her zaman japon balıklarının sadece kendi türleriyle beslenmesini, başka balıklarla beraber bakılmamasını öneriyoruz. Kaplumbağa ile bakılmasını asla onaylayamayız.

Kaplumbağalar balıkları avlar. Bu bilgiyi bilmek bu konuda önem taşımaktadır. Balıklar ve kaplumbağaları beraber beslemek bu açıdan her daim risk taşımaktadır.

Ancak tüm bu uyarılara rağmen illa ki kaplumbağa ve balığı beraber beslemeyi kafanıza koyduysanız, en azından birkaç öneride bulunalım. Bu noktada kaplumbağa ile bakılacak balığın boyutu ve türü çok önemlidir. Lepistes veya japon balığı kaplumbağa ile kesinlikle beraber beslenemez. Bu balıklar kaplumbağa tarafından kolayca avlanabilir. Ayrıca suyu da aşırı kirletirler. Oscar balığı da kaplumbağa ile beslenemez. Kaplumbağanın oscara saldırmasının yanısıra, oscar da kaplumbağayı ısırabilir. 

Kaplumbağa ve balık beraberliği için en uygun türler kedibalığı, dev gourani veya ciklet balıklarıdır.

Kaplumbağa ve balık beraber beslenecekse, önemli bir nokta da akvaryum büyüklüğüdür. En az 300 litrelik geniş bir akvaryum gerekir. Ayrıca çok kaliteli ve iyi çalışan filtre ve havalandırma sistemleriniz olmalı. Bunun yanısıra kaplumbağaların zaman zaman sudan kaçma ihtiyacını göz önünde bulundurarak, akvaryumda kumlar ya da kayaları kullanarak, su seviyesinin üstünde kalan bir yükselti de yapmalısınız. Böylece kaplumbağa ara sıra bu yükseltiye çıkarak dinlenebilir.

Sonuç olarak japon balığı ve kaplumbağa asla ve asla beraber beslenemez. Kaplumbağa ve balıkların beraber beslendiği bir akvaryum uygun değildir. Bu konuda maceraya atılmamalı, deneme yanılma metotları uygulamamalı, dünyayı yeniden keşfetme çabalarına girmemelisiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.