Japon Balığı: Japon Balığı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Japon Balığı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Japon balığı seçerken nelere dikkat edilmeli
Japon balığı alırken nelere dikkat etmeliyiz


Japon balığı alırken nelere dikkat etmeliyizJapon balığı seçerken nelere dikkat edilmeliKaliteli japon balığı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdirJapon balığı alırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Japon balığı alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusuna cevap verirken, öncelikle japon balığı nereden alınmalı sorusunu cevaplamalıyız. Özellikle büyük şehirlerde birçok yerde akvaryum ürünleri ve balık satan mağazalar bulabilirsiniz. Çeşit çeşit balıkların bulunduğu büyük mağazaların yanısıra, sokak aralarında küçük akvaryumcular da vardır. Büyük mağazalar çeşitin fazla olması nedeniyle cazip gelebilir. Küçük akvaryumculardan ise işlerini çok iyi yapan, düzenli ve temiz bir yer bulabilirseniz, müdavimi olabilirsiniz. Bu noktada mağazanın düzeni, temizliği, kötü kokmaması önemlidir. Çünkü kötü koku, akvaryumların temiz olmaması bakımın kötü olduğunu gösterir. Akvaryumlarda ölü balıkların duruyor olması, dipte artıkların ve pisliklerin olması, yosunlu ve suyunun bulanık sarı-yeşil olduğu akvaryumların bulunması o mağazada akvaryumların düzenli bakımlarının aksatıldığı anlamına gelebilir. Ayrıca mağaza balıkları nereden ediniyor bı da çok önemli. Bazı akvaryumcular çok kalitesiz, şu suriye japonu denen, özelliksiz ve ucuz balıkları getirip satarken, bazı akvaryumcularda ise daha kaliteli ve çok özel japon balığı varyetelerini bulmak mümkündür. Bunun haricinde japon balığı internet üzerinden online mağazalardan da alınabiliyor. Ancak bu hiç alışkın olmadığım ve hiç de önermediğim bir durum. Sonuçta bu işi hobi olarak yapıyorsanız, en güzel balıkları bulup, görüp, izleyip, bizzat seçip akvaryumunuza koymanız bence en güzelidir. Mecbur kalmadıkça yapmamanızı öneririm.

Gelelim japon balığı alırken nelere dikkat etmeliyiz konusuna. Japon balığı seçerken, temiz, mümkünse ölü veya hasta balık içermeyen bir akvaryumdan almak en iyisidir. Güzel, şirin, kanımızın ısındığı balığı almak tabiki çok önemlidir. Ancak sağlıklı ve dayanıklı balıkları seçmek daha sonra üzülmemek için daha önemlidir sanırım. Japon balığı alırken, balığın canlı, hareketli, sürekli yüzen ve çevreyi araştıran, kovalandığında hızlı hareketlerle kaçan, akvaryumun hem yüzey hem de dip bölgelerini gezen, akvaryumun her tarafında özgürde dolaşan bir karakterde olması en önem vermemiz gereken özelliklerdir. Bir balık durgunsa, yüzmüyorsa, sürekli yüzeyde ya da sürekli dipte geziniyorsa, yan ya da ters dönüyorsa, sürekli akvaryumun köşeleri ya da filtrenin altı gibi belli yerlere saklanıyorsa o balıkta sorun vardır. Hasta ya da stres altında olabilir. Japon balığı alırken bu davranış özelliklerine dikkat etmek gerekir.

Japon balığı alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun balığın görünümü ile alakalı cevapları da vardır. Japon balığı seçerken balığın renklerinin canlı olmasına, vücudunda, yüzgeçlerinde ya da kuyruğunda renk değişimi, yırtılma, erime gibi problemler olmamasına, üzerinde noktacıklar şekilde beyaz ya da siyah tuz tanesi şeklinde görünümler olmamasına, aşırı obez ya da aşırı zayıf olmamasına dikkat etmeliyiz. Bu bahsettiğimiz belirtiler çeşitli hastalıkların habercisidir.

Japon balığı alırken nelere dikkat etmeliyiz konusunda gerekli bilgiler bu şekildedir. Japon balığı alırken bu bilgilere göre balığı gözlemlemeli ve uygun balıkları seçerek almalısınız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.