Japon Balığı: Akvaryumda Neden Köpük Oluşur?

Akvaryumda Neden Köpük Oluşur?

Akvaryumda neden köpük oluşur
Akvaryumda neden köpük oluşur


Akvaryumda neden köpük oluşur? Akvaryum suyu neden köpürür? Cevapları bu sayfamızda!

Akvaryumda neden köpük oluşur sorusunun başlıca birkaç cevabı vardır. Akvaryumda köpük oluşumunun nedenleri balıklara aşırı yem verilmesi, filtre problemleri veya su kimyası değişimleridir.

Akvaryuma gereğinden fazla yem atarsak, balıklarımızın yiyemediği bu artakalan yem suyu bozar. Bu durum da Akvaryumda neden köpük oluşur sorusunun yanıtlarındandır.

Akvaryuma yeni bir filtre aldıysanız ya da filtrenin içeriğindeki filtrasyon ekipmanlarında değişiklik yaptıysanız suyunuz köpürmeye başlayabilir. Özellikle filtresinde elyaf kullanan hobiciler bu köpürmeden yakınmaktadır. 

Akvaryumunuzda kum kullanıyorsanız ve bu kumu aşırı hareket ettirirseniz ya da akvaryuma kum eklediyseniz suda köpürme başlayabilir. Akvaryuma kum eklemek istediğinizde, kumu çeşme suyu ile iyice yıkadıktan sonra akvaryuma eklemeniz uygun olacaktır.

Akvaryumda neden köpük oluşur sorusunun cevaplarını verdikten sonra engellemek için neler yapabilirsiniz ona bakalım. Akvaryumda köpük oluşumu eğere köpükler su yüzeyinde uzun süre kalıyorsa bir problem olarak algılanmalıdır. Akvaryumda köpük sorunu nasıl ortadan kaldırılır diye düşündüğümüzde, öncelikle balıklara verdiğimiz yem miktarını azaltmalı, su değişimlerini sıklaştırmalı ve filtremiZi kontrol etmeliyiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.